Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

vallásmozaik

vallásokkal kapcsolatos mindenféle-fajta írások, tanulmányok

Friss topikok

  • afejer: Hová lett a szerző? Szívesen olvasnék még tőle. (2021.05.01. 10:52) A középkor Rothschildjai
  • B.Peter76: @E.Katolnai: Tudom meglehetősen sok idő elteltével szólok hozzá, de mivel elsőkét ez a bejegyzés j... (2021.04.05. 07:48) A fojtogató thugok
  • sanyája: A vallást a széles néprétegeknek csinálják és az értelmi képességeikhez szabják.Szerintem az erede... (2017.04.23. 09:48) Vudu és kereszténység
  • Géza Fispán: @CREATOR: Íme a példa : „A Próféta m... (2016.03.29. 10:54) Pedofília és az iszlám
  • Takacs1933: Gyilkos kereszt vagy szent relikvia. A közelmúltban kereszt relikvia megtalálásról közöltek TV műs... (2015.08.05. 16:06) Keresztény Relikviák

Gyermekkínzás a vallás nevében

2010.04.15. 18:47 E.Katolnai

Vannak dolgok a vallásokkal kapcsolatban, amit be kell mutatni, nem szabad a szőnyeg alá söpörni, miközben avval nyugtatjuk magunkat, hogy elszigetelt jelenségekről van csupán szó, ami említésre sem érdemes. Ilyen a muzulmánok között előforduló vallási fanatizmus mögé bujtatott gyermekkínzás, amit Allah nevében követnek el: teljesen büntetlenül. 

Minden évben, a síita muzulmánok, bárhol is éljenek a világban, mecseteikben megtartják az egyik legfontosabb ünnepüket az ‘Ashura' fesztivált Mohammad unokája Ali Husszein szenvedésének emlékére. A tíz napos imádkozás és elmélkedés után, a mufti elüvölti magát; ‘matam Husszein' és a fanatikusok előveszik a korbácsaikat, megkezdik a ‘ zanjeer zani ‘ vagy más néven ‘ zanjeer matam ' elnevezésű őrületüket. Főleg Iránban és Irakban csap át az amúgy sem józan muzulmán ész, az agresszív tébolyba a szent ünnepségsorozaton. Egész nap folyik a vér, a kórházak zsúfolásig telnek sebesült elfertőzött testű emberekkel, akik még napokig nem tudnak kijönni, magukhoz térni a felhevített zavarodott elmeállapotukból. 

Modern, kulturált emberek számára a felnőttek önostorozása is elfogadhatatlan, (hasonlóan a mazochizmushoz) azonban a gyermekkínzás különösen gusztustalan.

 

 

 

 

 

A túlfűtött őrület hevében nem csak egész fiatal fiúkat fognak be az önostorozásba, sebek ejtésében saját testükön, hanem a tébolyodott nők kisbaba fiú gyermekeiket is megvágják, megsebesítik, hogy hadd folyjon a vér Immam Husszein emlékére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arról még természetesen nem készült felmérés, hogy milyen kórós lelki jelenségek, pszichológiai betegségek lépnek fel későbbi életük folyamán a megkínzott gyerekeknél. 

Ezek a fanatikusak, mikor Európába befogadást nyernek, ahelyett, hogy hagynák a francba barbár vallási szokásaik gyakorlását, az új hazában is tovább folytatják a gyerekek kínzását. Anglia több síita mecsetében mind a mai napig elfogadott gyakorlat a kisfiú gyerekekkel végrehajtatott aljas önostorozás, önsanyargatás. A hivatalos gyermekvédelmi hatóságok, - elméletben - az ilyen cselekményeket gyermekellenes bűntényként kezeli, ám a muzulmánokkal szemben – a muszlim érzékenységet szem előtt tartva – más a megközelítés.

Az utóbbi két évtizedben az angliai gyermekvédelmi hatóságokhoz számos bejelentés érkezett, főleg gyermekorvosoktól az esetekkel kapcsolatban, kihangsúlyozva az áldozatok fiatal korát. Átlagban tíz, tizenkét éves, [a legfiatalabb mindössze hat éves] fiúk, örök nyomot hagynak magukon, mikor a ‘zanjeer'-ral, – ami egy vaslánc, melynek végén fémpengék vannak illesztve, a felnőttek biztatására – saját testüket ütlegelik.

Angliai muzulmán ügyek tudós 'akadémikusa' Sayyed Naddim Kazmi, a ‘szégyelleni kéne' kategóriába tartozó üggyel kapcsolatban, tiltakozik a nem muzulmán beleszólás ellen, és többek között úgy nyilatkozott, hogy mivel ez a ‘áhítattal teli' rituálé szerves része az ő kultúrájuknak, nem illik azt bírálgatni. „A szülök többsége úgy érzi, kötelességük gyermekeiknek engedélyezni a szertartás legodaadóbb mozzanatának elvégzését, az önostorozás áhítatát “. 

Az 1933-ban törvénybe iktatott ‘Gyermek és Fiatalkorúak Védelmi Törvénye' [ Első bekezdés 1.] értelmében az ilyen tevékenység illegális és büntetendő. Ha hasonló eset történne, mondjuk a ‘Kelta Pogány' vallást követő kiskorú gyermekeikkel, akkor ott a hivatalos szervek eljárása; automatikusan a gyermekek erőszakos elvételét és más egyéb büntetéseket, bírságokat eredményezne. Sőt, ha nagy média hacacárét csinálnának akkor a büntetés börtön lenne. Nem ez vonatkozik azonban a muzulmánokra. Szélsőséges túlzásban tobzódó korrekt politikai hozzáállás eredményeképpen Angliában még egy eljárás sem indult ellenük, mert magyarázatuk szerint: „ a ‘közérdek' hivatalosan mást kíván.”

A hatóságok a bűnügyi eljárások helyett leülnek inkább a szülőkkel tárgyalni, hogy meggyőzzék őket a barbár gyakorlat helytelenségéről. Az ilyen mértéktartóan gyáva megközelítés van ahol működik, van ahol nem, mert azért minden család közöttük sem fanatikus a végtelenségig. Vannak haladó előrelépések is. London déli részén található Wandsworth mecsetében a muzulmánok betiltották a kisfiúk önostorozását, amire a wandsworthi tanácselnök nagyon büszke volt, meg is írták a napilapokban, mindenkiben csak jóérzést váltott ki a hír. De egy másik nemsokkal később közölt ügyre már kevésbé lehet bárki is büszke, mégpedig Bradford városában a rendőrség azért nem indított eljárást egy véresre korbácsolt tíz éves gyermek esetében, mert a hivatalos gyermekvédelmi szakemberek szerint egy tíz éves kisfiú már elég érett és értelmes ahhoz a döntéshez, hogy megkorbácsolja-e saját magát, - ha akarja, ha neki úgy tetszik – vagy azt elvesse. Milyen kényelmes döntés, ... mindenki jól jár. Vagy mégsem mindenki?

Szóval, van még mit tanulniuk az angliai gyermekvédelmi hivatalnokoknak! Meg lehet nekünk is és ha legközelebb látunk valamilyen iszlámot propagáló műsort a tévében, gondoljunk a megkorbácsolt, megkínzott gyerekekre is a teljes kép kedvéért.

 

80 komment · 1 trackback

Címkék: 18+

A bejegyzés trackback címe:

https://vallasmozaik.blog.hu/api/trackback/id/tr281924307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kereszténynek lenni égő 2010.04.15. 21:23:11

A kommunizmus és a kereszténység gondolatvilága egy tőről fakad. A kisdobos, úttörő, KISZ és MSZMP párttagság egykoron dicső dolog volt, most már égő. A kereszténységre is ez a sors vár. Nagyon sokaknak ez mind önkényuralmi jelkép:   Azt tapaszta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2010.04.15. 19:46:39

Na wazze, ez tényleg állatság!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 19:53:03

Természetesen ilyen alapon be kell tiltani a kereszténységet is, amely tanításai szerint a bibliai SátánIsten megkínoztatja, majd megöli saját fiát.

Ott is folyik a vér és ezen a kivégzési mementóval teleszemetelik köztereinket, útjainkat és a Gellért hegyet is.

Feszületeket és kereszteket a kommunizmus szobraihoz hasonlóan szoborparkokba kell elhelyezni, jó magas fallal körülvéve.

v2peti 2010.04.15. 20:00:52

Te idióta barom állat! Krisztus önként vállalta a szenvedést, az ilyen ostobák miatt is, mint te!
Na és ott a korbácsolás vagy a keresztre feszítés, bevett büntetési forma volt akkor, amiket másokon is végrehajtottak!

Meg azóta eltelt 2000 év, de már Krisztus is elitélte volna ezt, ha akkoriban ezt csinálták volna. Ahogy a halálra kövezés ellen is szót emelt, ennek ellenére egyes országokban mind a mai napig alkalmazzák!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:01:36

belügy
sokkal inkább, mint amikor amerikaik irakiakat öldösnek, vagy az izraeliek palesztinokat

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.04.15. 20:01:40

Húsvét most volt, pár hibbant most is felfeszítette magát a keresztre.

Nem a muzulmánokat védeném ezzel, csak azt hogy ne a tiszta keresztény Európa kapuit döngető barbár hordákról beszéljünk.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.04.15. 20:10:37

@wmiki: belügy, amíg otthon maradnak, de ha valaki bevándorol Európába, az fogadja el az itteni kultúrát, és hagyja otthon a saját szokásait

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 20:12:57

A szerző ezen cikke 2008.08.07 -én már megjelent a következő helyen, ahol szintén nagy elismerést és vitát is váltott ki.

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=50096

Ott ismét beraktam vezércikknek, hogy az index.hu főoldalára is felkerült ajánlatként.

pete_r 2010.04.15. 20:15:40

Itt a probléma kettős. Egyrészt gyermekvédelmi, mert egy gyerektől ezt elvárni, vagy akár megengedni neki ezt nem lehet. A szüleit, gyámját és az ezért felelős személyeket felelősségre kell vonni.
A másik, hogy a muszlimok előszeretettel hivatkoznak arra, hogy az ő kultúrájuk ezt, vagy azt megengedi. Viszont a hatályos törvények nem. Innentől ez nem kulturális kérdés, hanem jogi. Legalábbis ennek kéne lennie. Viszont a tolerancia jegyében a hatóságok töketlenkednek ez ügyben. Csakhogy - már elnézést - nem az a tolerancia, hogy csak én szopok. Olyan nincs, hogy engedmény csak az egyik oldalnak kötelező, míg a másik csak a hagyományokra hivatkozik és nem engedelmeskedik a törvénynek. Ezzel a lendülettel tessék tolerálni az öngyilkos merényleteket, hisz a muszlimoknak szent háborúban meghalni dicsőség és különben is milyen szép hagyomány...!
Aki pedig a többi vallás hagyományaival jönne, az legyen szíves példát mondani arra, hogy más vallások nevében a huszonegyedik században a fejlett világban gyermekeket kínoznak, vagy önkínzást várnak el tőlük.
Aki ilyet tesz, az vadállat. De legalábbis kapitális nagy barom.
Na, kidühöngtem magam.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 20:17:44

@v2peti: El kellene döntenetek, már hogy a biblia a mesétek szerint mindenható SátánIsten apja volt-e Jézuskának, vagy sem.

Ha önként akarta így az sem jobb, mert akkor ez egy mártíromságnak beállított öngyilkosság csak, ami nem sokkal jobb erkölcsi megítélésű, mint a gyermekgyilkosság. Erről is írtunk már eléggé sokat:

Öngyilkos megváltó

Jézus csak egy mártíromságnak beállított öngyilkos? Csak egy kivégzett lázongó? Vagy csak egy irodalmi, mitológiai alak?
vilagnezet.blog.hu/2007/04/17/ongyilkos_megvalto

pete_r 2010.04.15. 20:18:26

@wmiki: Bocs szerintem köztörvényes bűncselekmény. Ha én verem a gyerekemet, elveszik tőlem, esetleg még jól le is csuknak. Ha egy hagyomány szembemegy a törvénnyel, akkor szerintem a törvény az első. És a gyerekek érdeke elsősorban.

pete_r 2010.04.15. 20:20:14

@wmiki: A külpolitikai észrevételeid pedig ebben a esetben irrelevánsak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:20:19

@pete_r: de miért veszik el?
miért ne verhetnéd a saját gyermekedet, ha közben meg az állam szabadon öldöshet embereket?

pete_r 2010.04.15. 20:22:28

@br: Azok tudomásom szerint felnőtt emberek. Azoknak szabad hülyének lenni, de a gyereket a felnőttnek kell megóvnia többek közt az ilyesmitől is. Vagy a törvénynek, ha erre a környezete nem képes vagy hajlandó.

pete_r 2010.04.15. 20:24:58

@wmiki: Azért mert a más aljassága engem nem ment fel. Senkit nem ment fel az, hogy más mit tesz. Akár az állam, akár a szomszéd, akárki más.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:26:20

@pete_r: még egyszer kérdezem
akkor az állam miért verethet és ölethet meg másokat?

pete_r 2010.04.15. 20:30:26

@wmiki: Az államnak sem volna szabad, de ez az írás most nem az államról, vagy a demokrácia ellentmondásairól szól, hanem egy embertelen és szerintem (és az európai) kultúrkörben elfogadhatatlan és értelmetlen hagyományról, illetve az ellen szól. Úgyhogy ezt nem itt fogom megvitatni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 20:31:53

@wmiki: Mert Lenin és Jézus hitelvtársak és hát sokan mások is megmondták, hogy az ÁLLAM egy ERŐSZAK SZERVEZET.

Ha elhalna, akkor nem lenne alkalma öldösnie. Csak ehhez ugyebár meg kellene valósulni a a JézusLenini kommunizmusnak:-)

Archenemy 2010.04.15. 20:33:14

@IGe: egy platformra állítani a hetvenéves, templomba járó özvegy mariska nénit, meg a huszonéves gyilkos vallási fanatikust azon az alapon, hogy vallásos-vallásos, tehát tilcsukbe, na ez már akkora blőd, unalmas általánosítás, hogy azt két galaxis közé kell elképzelni

nem baj, azért verd csak magad a földhöz, és köpködj nyugodtan, hogy fújvallás fújvallás

komolyan nevetséges ez a frusztrált gyűlölet

peca1000 2010.04.15. 20:33:38

Ha az arab államokban kötelező betartani a helyi törvényeket, még a turistáknak is, akkor ők is tartsák be annak az országnak a törvényeit, ahol ők külföldön tartózkodnak.
Ha nem teszik, börtön vagy örök kiutasítást nekik.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 20:36:43

@Archenemy: Ez a te agyzizid, tehát a te gyűlöleted és őrületed.

Van egy rakás nagyon normális vallás és egyház és ezek közül néhánynak magam is alapítója, vagy egyik alapító tagja vagyok. A kereszténység és a katolicizmus csak a vallások söpredéke, prostituálja, bűnszövetkezete, de ettől még vannak tisztességes és példaértékű vallások és Istenek is.

Zeuszt például és kedvelem.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:37:30

@pete_r: pedig érdekelne

ez a nem volna szabad, de egyeseknek mégis lehet már önmagában megérne egy misét
azt hiszem ezzel az írással is szorosan összefüggne...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:42:02

mondjuk állatokat is nyugodtan lehet kínozni, azon nem háborodik fel senki

csak azt kell hazudni, hogy ezt megesszük, hiszen tudvalevő, ha nem ennék húst, akkor egyből meghalnánk, nincs olyan ember aki nem eszik húst, és még életben van...

Gest anyó férje 2010.04.15. 20:43:06

Érdekes hogy a blog írójához hasonlóan nagyszívű humanisták miért nem szólalnak fel soha a kisfiúk körülmetélése ellen?

Talán csak nem azért, mert egy erősen preferált vallásnak a szertartásrendjébe tartozik, noha ugyanolyan véres és értelmetlen mint a kifogásolt szertartások?

qwertzu 2010.04.15. 20:45:10

@wmiki: Azért mert az állampolgárok demokratikus többsége felhatalmazza az államot az erőszak alkalmazásának jogával, és megvonja ugyanezt a jogot az egyénektől.
Erőszakmonopólium.

Ha már úgyis itt vagy akkor megkérdezem tőled megint: Ha ennyire megveted a tudományt, és a tudomány által elért eredményeket, akkor miért használod korunk tudományos és mérnöki csúcsteljesítményét: az internetet?

pete_r 2010.04.15. 20:46:08

@wmiki: Ez a kérdés offtopic. Itt a kérdés egy barbár hagyomány továbbélésével kapcsolatos vélemény. Az állam és politika működése és kétes tisztessége nem itt kérdés. Nem tetszik nekem sem, nem hibátlan a rendszer, sőt, de egyelőre a legjobb amit ismerek. Részemről az állammal kapcsolatos polémiát lezártam.

pete_r 2010.04.15. 20:49:16

@wmiki: Ez csúsztatás, szerintem te is tudod. Az állatok húsa táplálék. Ha pedig meg kell ölnöd, hogy ehess, megteheted úgy, hogy órákig szenved, vagy viszonylag gyorsan és fájdalommentesen. Aki úgy gondolja, hogy nem bírja el a karmája, az ne egyen húst és kész.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:49:22

@pete_r: pedig a dolgok összefüggenek, ezt azért észre lehetne venni

ahol nem kínoznak állatokat, ahol nem öldösnek embereket, ott valami miatt ritkábban bántalmaznak gyermekeket is...

pete_r 2010.04.15. 20:50:25

@Gest anyó férje: Na igen, ez is jó kérdés...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 20:51:03

@qwertzu: honnan tudod, hogy az internet nem véletlenül jött létre tegnapelőtt?
volt rá több milliárd éve
be tudod bizonyítani, hogy nem így volt?

pete_r 2010.04.15. 20:51:53

@wmiki: Legyen tinéktek a ti hitetek szerint.

ügyfélszolgálatos 2010.04.15. 20:55:32

@pete_r: Hagyd ezt a címeres marhát, nem éri meg.

siss 2010.04.15. 20:58:23

@wmiki: Feltették már neked a kérdést, miszerint ha a haverod kútba ugrik, te is utána ugrasz-e?

qwertzu 2010.04.15. 20:59:43

@wmiki: Az állam demokratikus erőszakmonopóliumára elfelejtettél válaszolni.

Egyszer adhatnál egy rendes választ is, mert ez nagyon gyenge. Ne filozofálj, csak mond meg az igazat! Miért használsz számítógépet, ha megveted a tudományt?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 21:01:56

@pete_r: a tény az az, hogy növényeken is el lehet élni 100 évig, tehát akkor inkább a TE HITed szerint van szükség a mészárlásra...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 21:03:18

@qwertzu: nem tudok róla, hogy kötelező kérdésekre válaszolnom

egyébként meg válaszoltam

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 21:07:25

@Gest anyó férje: Tévedsz, felszólaltunk és ugyanolyan csonkolásnak tartjuk, mint a nők nemi szerv részleteinek a kivágását. Továbbá a kereszténység és a katolicizmus egy zsidó szekta csak lexikálisan így a amikor kereszténységet bíráljuk, akkor vele együtt azt is, ami a gyökere.

Eleve nagy poén, hogy minden év elseje állítólag Jézus körülmetélésének a ünnepe az RKAT-oknál. Hülyék ezek, de nagyon:-)

Jézus körülmetélése, január 1-i keresztény ünnep
vilagnezet.blog.hu/2008/01/21/jezus_korulmetelese

wirth6 2010.04.15. 21:07:54

@IGe: "Természetesen ilyen alapon be kell tiltani a kereszténységet is, amely tanításai szerint a bibliai SátánIsten megkínoztatja, majd megöli saját fiát.

Ott is folyik a vér és ezen a kivégzési mementóval teleszemetelik köztereinket, útjainkat és a Gellért hegyet is."

Amikor ilyen hozzászólásokat olvasok, néhány kérdés felmerül bennem:
1. Ki mondta, hogy a vallást magát kell betiltani? Arról van szó, hogy a gyerekkínzással esetleg felhagyhatnának, legalább ott, ahol a törvények tiltják az ilyet.
2. Az az apróság fel sem tűnt, hogy csak a tényleges eseményen folyt vér, a megemlékezéseken pedig nem?
3. Hol emlékeznek meg úgy Krisztus kereszthaláláról, hogy anyák késsel vagdossák a gyerekeket, hogy emlékeztessék a szenvedéseire? Az ilyet természetesen tiltani kéne, ha volna, de nincs.

wirth6 2010.04.15. 21:09:40

@wmiki: Ahogy az is tény, hogy a növények is élőlények.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 21:14:26

@wirth6: vallás, egyház, isten, Isten ha nem tudnád esetleg ezek gyűjtő fogalmak.

Tehát a kereszténység, vagy a szientológia vallás betiltásával még azért maradnának más vallások elég szép számmal, éppen úgy mint a bűnözők börtönbe csukásával is marad azért még EMBER szabadlábon is.

Egyébként a kereszténység éppen ugyanolyan törvényi elven betiltható lenne, mint például az újfasiztáket sem igen engedik működni a legtöbb országban, vagy csak nagyon korlátozottan.

A biblia betiltására is lenne megfelelő indok, hiszen egy gyűlöletkeltő mű, akárcsak Hitler Mein kampfja:

Tiltsuk be a bibliát! -Arany Viktor perel
vilagnezet.blog.hu/2007/09/30/tiltsuk_be_a_bibliat

Tiltsuk be a bibliát! -Arany Viktor perel

wirth6 2010.04.15. 21:21:49

@IGe: Félreérthető voltam. "Ki mondta, hogy a vallást magát kell betiltani?" Mármint azt a vallást, amiről szó volt (értsd: "Ki mondta, hogy a muzulmán vallást magát kell betiltatni?"). Mivel azt mondtad, a kereszténységet IS be kéne tiltani, erre mondtam, hogy a poszt szerintem nem magának a [muzulmán] vallásnak a betiltásáról, hanem a gyerekkínzás büntetéséről szól.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 21:27:21

@wirth6: Ahogyan te is gondoltad én is úgy gondoltam. Tehát, aki e miatt Európában be akarná tiltani, vagy korlátozni a muzulmán vallásokat, egyházakat, az tegye ezt a katolicizmussal is.

Mert ez szokott lenni a szokványos reakcíió.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 21:29:11

@wirth6: mindazonáltal azokat szabadon lehet kínozni, ütni, vágni, senki nem háborodik fel a társadalomban
míg ha ugyanezt egy kiskutyával, vagy egy kisnyúllal teszed, egyből befigyel a kettős mérce...

peti papagáj 2010.04.15. 21:31:11

hogy lehet valaki egyszerre ahhoz elég idős, hogy vallást válasszon, de ahhoz nem eléggé, hogy politikai választójoga is legyen?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.15. 21:33:08

@qwertzu: ...legalábbis a elbújtatva ott volt a válaszom az eddigi mondataimban, de akkor a kedvedért kifejtem, legyen meg a te akaratod

én nem hiszek a felsőbbrendű hatalomban
nem hiszek a bölcs, mindent tudó, jóságos államban ami megmondja az embereknek, hogy mit kell csinálni

én abban hiszek, hogy minden ember egyenlő
a miniszterelnök, az utcaseprő, a vezérigazgató, a takarító, a gyerek, az öreg, a tanár, a fogyatékos, és a sportoló is

közben azért titeket is megértelek, akik azt hiszitek, hogy felsőbbrendűek vagytok másoknál, hogy többet értek egyes embereknél

azt az egyet nem értem, hogy azon miért lepődtök meg, ha mások is ugyanígy gondolkodnak, és ők is azt hiszik magukról, hogy többet érnek nálatok
és, hogy következmények nélkül öldöshetnek állatokat, gyerekeket, civileket, katonákat

Mindfield 2010.04.15. 21:37:11

@wmiki: "jóságos államban ami megmondja az embereknek, hogy mit kell csinálni"

Ééés, itt bukott el a logika, mert ugye tudjuk kik beszélnek annak az államnak a nevében. Azért Konfúciusinak sem volt teljesen igaza.

Gyerekkínzás: azért ne felejtsük el, hogy ezek a kultúrák harcos kultúrák. Ott háború van, a vér és a halál megszokott dolog. Nem élnek hosszú és unalmas életet, mint a nyugatiak.

vasgyuszi 2010.04.15. 21:45:21

barbárok, rohadjanak meg a saját országukban, semmi szükség itt rájuk...

A másik, hogy engem úgy neveltek, hogy ahol vendég vagyok/újonnan érkezett vagyok, ott én alkalmazkodok és nem pedig a magam képere formálom a befogadó országot. Basszák meg a mindenféle jött-ment tirpákok magukat, ha nem tudnak alkalmazkondi. Akkor minek jöttek el a saját országukból, ha a célországban is az elhagyott országukat próbálják létrehozni. Ez a nagy rákfenéje a NyEu-nak. Az a túlzott tolernacia, az a bizonyos ló másik fele. Sajnos a németeknél veszem észre, hogy mennyire lezüllesztik az országot a mindenféle török/közel-keleti, volt-Yugo, román, stb. tetszés szerint folytatható nemzetek aljanépei. Szerencsére a munkám során csak kultúrált emberekkel találkozok, legyen szó bármilyen származású emberrol. Csakhát az utcán/boltban/közlekedésben látom az iszonyat mennyiségu prolit... Nehogy azt higyjétek, hogy csak Magyarország van teli prosztó bunkókkal. Sot, kreatív a német, kitermeli a saját echte német proliját is... :)

Feles Elek 2010.04.15. 21:59:04

Sziasztok!
Ez a téma szerintem örök és parttalan vita forrása, de azért én is megosztanék egy-két gonolatot és a véleményemet.
Nekem sokszor az az érzésem, hogy maga a vallás a hibás. Nem sok olyan dolog van a kulturánkban, ami az utóbbi pár ezer évben nem tudott megújulni, nem tudta levetkőzni a régi dogmákat. A vallás ilyen. A Biblia és más vallások szent írásai azokat a társadalmi és etikai szabályokat tartalmazzák, amik írásukkor elfogadott nézetek voltak. Sok ezek közül univerzális és ma is ugyanúgy megállja a helyét (ne lopj és tsi), és sok olyan van, aminek nem kellene egy mai irásban benne lenni. Mire gondolok? Pl.: a katolikus Bibliblában találhatók olyan utmutatások, hogy kövezd halálra a homoszexuálisokat, vagy hogy ha családod valamelyik tagján erőszakot követtek el akkor őt is (nem azt aki elkövette). A református bibliából ez a rész hiányzik :). A Koránban szintén vannak ilyen utalások, és a hozzá kapcsolódó értelmező írásban (aminek most nem jut eszembe a neve), még több. Azt hiszem minden vallás szent írásában vannak ilyenek. És benne is maradnak. Mert szent, és isten szava, vagy Jézus szava, vagy a próféta szava, mind1 ki mondta, a lényeg hogy kőbe van vésve.
Mit mond erre egy józan ember? A Bibliának csak azokat a utmutatásait követi, amik ma is megállják a helyüket. Ez így ok, ez az ő hite.
De mi van azzal, aki komolyabban követi a szentírást, és ezzel már szembe megy a mai törvényekkel? Ha engem kérdezel, én azt mondom, hogy elment az esze. Ha egy vallásos embert kérdezel, ő azt mondja, hogy neki igazán tiszta a hite, ő sokkal inkább a szentirás szerint él, és ezért tiszteletet érdemel. Itt nagyon komoly probléma van, egy vallásos közösség ugyanugy kezeli a moderáltan vallásos tagokat és az extrémitást. Nincs határ. Az extrém, nem őrült, csak jobban hisz. A szentirás (ami ezer éve változatlan) ezt legitimmé teszi, neki ehhez joga van, saját közössége, ami nem itéli el szintén legitimmé teszi. Az ő szemükben nem bűn, ami egy nem vallásos számára az.
Szerintem ez itt a probléma, és ez nem csak az iszlám baja. A muzulmánokból is vannak moderáltak, semmi baj nincs azzal, ha valaki naponta 3x Mekka felé imádkozik és nem eszik malacot, és... Azzal van baj, hogy összekaszabolja a gyereket, és felrobbantja magát mert a másik hitetlen. Azzal van baj, hogy a vallás nem mondja, hogy ilyet ne csinálj, sőt inkább bátorít és az egyénre bízza a döntést.
A kereszténység szerintem egy kutya. A szeretet, a közösség, a gyengék segítése, stb jó dolgok, de itt is van elég sok árnyoldal (pár száz évvel ezelőtt meg szinte csak az volt): napjainkban felkapott pedofil ügyek eltussolása, óvszer használatának ellenkampánya Afrikában (hajrá aids!), melegek kezelése, abortusz. Olvastam olyan mélyen hívő katolikusokról, akik nem vitték a gyereket orvoshoz, hanem imával akarták meggyógyítani. A gyerek meghalt (ugye az úr magához szólította), és a szülők meg nem érezték magukat felelősnek. Na az, egy kutya a gyerek kaszabolással. Folyóba lőnem őket, azzal a fene erős hitükkel együtt.
Amíg, a vallás nem újul meg, addig ez lesz. Hol erősebben, hol gyengébben.
A briteket is meg lehet érteni. Természetesen nem akarják magukat egy jihad keretében halomra robbantani, mert gyarló hitetlenek szembefordulnak a proféta szent szavával és beavatkoznak a tiszta hitűek legbennsőségesebb szertartásába.
Minden csak nézőpont kérdése...

gramercy 2010.04.15. 22:02:44

az is gyermekkinzas, ha - a husveti nyuszival es a telapoval ellentetben - nem mondjak el mise utan a kisgyereknek, hogy isten sincs

wirth6 2010.04.15. 22:04:36

@IGe: Akkor ebben egyetértünk. A keresztények ugyan úgy ne kínozhassák a gyerekeket, mint a muzulmánok.

Gest anyó férje 2010.04.15. 22:07:08

@IGe: Ne hablatyolj már mindenfélét, hanem jelöld meg konkrétan, mikor hol írtál bármit is a ZSIDÓK KÖRÜLMETÉLÉSE ellen!

Mert a katolikusok és más keresztények nem gyakorolják, hál Istennek! Úgyhogy nekem az a valami nem hiányzik ...

wirth6 2010.04.15. 22:07:38

@wmiki: Érdekes, hogy kettős mércét említesz, amikor szerinted őket meg lehet enni, de ha az állatokkal teszik ugyan ezt, akkor rögtön befigyel a kettős mérce, és mészárlást kiáltasz:

"a tény az az, hogy növényeken is el lehet élni 100 évig, tehát akkor inkább a TE HITed szerint van szükség a mészárlásra..."

efxemx 2010.04.15. 22:24:51

A 3. vilageges a muzulmanok es nem muzulmanok miatt fog kitorni, nincs mit tenni, Europa elgyengult az eros humanitasban, engedo filozofikus sokszinusegben, genetikailag ertheto az igeny a keveredesre de hibat kovetett el a 2. vilaghaboru lezarasat kovetoen, lelkiismeretet 'onostorozasba' ontotte megtisztulasi vagyat, hat nem jott el, helyette kapott zart kozossegu, genetikailag keveredesre nem nagyon kepes-hajlando, osi dogmakba szocializalodott indentitas hibas nepcsoportokat,
Europa haldoklik, nincs kiut, rovid tavon lehetetlen nyerni, fasizalodas lesz belole, zsakutca, kellene egy uj cel ami 'haza' vezerli a betelepdett idegeneket, ez pedig csak a vallas megujulasa lehet, vagy az olaj :)

Martian (törölt) 2010.04.15. 22:35:45

@pete_r: "Aki pedig a többi vallás hagyományaival jönne, az legyen szíves példát mondani arra, hogy más vallások nevében a huszonegyedik században a fejlett világban gyermekeket kínoznak,"

Körülmetélés..? katolikus papok zsenge ánuszok iránti vonzalma..?

EUgén 2010.04.15. 22:39:52

Ha valakit mélyebben érdekel a stresszes és fájdalmas vallási rítusok eredete és jelentősége, annak érdemes elolvasnia az Istenek hajléka, a vallásos elme című könyvet. Természettudományos ismeretek nélkül nem könnyű olvasmány, de nem is lehetetlen, viszont teljesen másfajta oldalról keres magyarázatot, mint a láthatóan értetlenkedő idealisták (és antiidealisták, akik valójában éppúgy idealisták a maguk módján)

2010.04.15. 22:44:45

Ha valaki felnőtt fejjel ostorozza / kínozza magát, az ő döntése. Ez olyan, mint a dopping. Ha ő beveszi, vállalja a következményeket.
De egy gyerek nem tud nemet mondani! Ő nem tudja hogy ez rossz, csak annyit tud, hogy fáj!
Tehát aki gyerekeket kínoz (bármilyen okból) azt a legsúlyosabb büntetéssel kellene sújtani. Ennyi.

wirth6 2010.04.15. 22:47:14

@Martian: A vallás nevében elkövetett tettekről volt szó. A pedofil papok nem a vallás nevében kínoznak gyerekeket, ahogy a pedofil tanárok sem az iskolarendszer nevében.

A körülmetélés pedig egy egészségügyi szempontból is hasznosnak mondott orvosi beavatkozás, amit a vallástól függetlenül is végeznek. A wikipédia szerint az egyesült államokbeli férfiaknak például több, mint 80%-a átesett rajta.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 22:49:01

@Gest anyó férje: 100.000 felett van a hozzászólásaim és a kommentjeim száma a neten szerte. Azokban több százban van ilyen. Keresd meg őket én nem keresgélem. Aki igazán ismer tudja, hogy nagyon sokszor írtam és vicceltem is vele, hogy nekem például minden bőrdarabkám a helyén van.

A körülmetélést egyébként nem csak a zsidók, hanem sokan mások is művelik. Mindegyiket csonkításnak tartom. A vallási rítusban elkövetett csonkítás különösen elítélendő.

Ja most jut eszembe. Azon is sokat poénkodtam, hogy a tóra szerint a zsidók minden elsőszülött fiúgyermek előbőrkékéjéért kapták az "országukat" Jehovától. Azokért akik akkor és a jövőben is megszületnek. Mennyivel jobban jártunk mi magyarok, akik egy fehér lóval megusztuk. :-)

Meg mekkora barom ez a Jehova is előbőrkéket gyűjt. Aztán mit is csinál belőle??? Megsüti chipsznek és elfogyasztja tévézés és sörözés közben??? :-)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.15. 22:56:55

@gramercy: Már hogyne lenne Isten. Túl sok is van belőlük.

Meg gondolj csak arra mondásom igazságára, hogy

Isten és Micimackó is egyértelműen létezik.

Samuzia 2010.04.16. 00:21:15

@wirth6: Ne általánosíts, végig olvasva, ez jutott eszembe, soha sem vagy tényszerű csak vagdalkozol...
Akkor legyenek tények, mert pedofilok sajnos a társadalom teljes szegmensében vannak.
Nézzünk tényt is: 32 évet kapott egy pedofil rabbi
Börtönbüntetésre ítéltek hétfőn New Yorkban egy rabbit, aki többször is molesztált egy 16 éves fiút - közölte a brooklyni ügyészség. Harminckét évet kapott.

Az 59 éves Baruch Lebovits rabbit március elején találták bűnösnek. A vád szerint 2004 és 2005 során nyolc alkalommal molesztált egy akkor 16 éves fiút.
A rabbi legkorábban 10 év és 9 hónap büntetés letöltése után kérheti szabadlábra helyezését. A brooklyni rabbi ellen két további pedofil ügyben is vádat emeltek.
(MTI)

wirth6 2010.04.16. 00:28:26

@Samuzia: Vagdalkoznék? Hol?
Elolvastad egyébként azt is, amire a kommentem válaszul küldtem?

DeToXXX 2010.04.16. 02:21:19

nincs örök érvényű igazság. de ezt a sok (vallás)droid sosem fogja megérteni

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2010.04.16. 04:31:42

Az egészségügyi okokból az egyhetes csecsemőkön elvégzett körülmetélés (amit az egyesült államokbeli férfiak 85%-án elvégeznek) szerintem más kategória, mint az önostorozás.

Az egészen fiatalon elvégzett körülmetélés a statisztikák szerint egy csomó betegség előfordulásának esélyét csökkenti: húgyuti fertőzések, pénisz rák, (értelemszerűen) fitymaszűkület. Egyes szexuális úton terjedő betegségek, így az AIDS és a szifilisz előfordulása is valamivel kisebb a körülmetélt populációban. (Nem kulturális okokból: az előbőr alatti mikroklima egyes kutatók szerint kedvez a baktériumoknak és elősegíti bejutásukat a szervezetbe a bőrön keresztül.)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.16. 06:45:10

@wirth6: erre is céloztam már korábban, de úgy tűnik nem értetted meg

ismerünk olyan embereket, akik már évek óta nem esznek húst, és életben vannak, viszont olyan embereket nem ismerünk, akik évek óta nem esznek növényeket és még életben vannak

persze én megértelek téged, egy szenvedélybetegnek nehéz szembenéznie a tényekkel, és ráébrednie arra, hogy amit csinál, az teljesen szükségtelen, sőt káros

azt nem értem, azon miért lepődik meg, amikor egy hozzá hasonló ugyanúgy káros (pl. gyermekeket kínoz) dolgot csinál, és ugyanúgy ideológiát talál ki mögé, mint ő

pucros 2010.04.16. 08:36:04

@wmiki: ástál már fel kertet? (A föld megforgatása a növénytermesztésben elmaradhatatlan művelet.) Az egy iszonyatos tömegmészárlás, vérfürdő. A föld alatt élő állatokat kettévágod, felszínre hozod. A föld felszínén élőket meg élve eltemeted.
Humánum szempontjából igazán tökmindegy, hogy termesztett növényeket fogyasztasz, vagy vért iszol korsószám. Ha egyáltalán nem akarsz ártani, arra csak az az egyetlen megoldás van, hogy nem születsz meg.

Zahara 2010.04.16. 08:43:16

Bocs, nem olvastam végig, de..
A siita muszlimok a muzulmánok között egy kisebb csoport (a 1.5 milliárd muszlim 70%-a szunnita,és csak 15% siita), és azok között sem mindenki csinálja ezt, feltételezem.
A siita muszlimok furcsa dolgokat találtak ki és vezettek be a saját iszlámjukba, amik a mainstream által egyáltalán nem elfogadottak, sőt. Sok vallástudó állitja, hogy a siiták, illetve azok közül is a radikálisok nem is nevezhetők muszlimnak, mert az iszlám alapvető taniitásaival mennek szembe.
Az iszlámban egyébként tilos minden, ami az ember testi épségére veszélyes, például a dohányzás (ettől még sokan dohányoznak)
Manapság az a trend, hogy kipécézünk valami messzi tájékot, ahol valami elenyésző kisebbség egy számunkra teljesen érthetetlen rendszerben valami teljesen érthetetlent csinál, megállunk fölötte civilizált fölényünk teljes tudaával, és kijelentjük, hogy ez így nem mehet tovább. Mintha itt Mo-n nem minden ötödik nőt bántalmazna a férje, nem lenne tele az utca részeg hajléktalanokkal, egyáltalán a mi társadalmunkban nem lenne megoldandó probléma. Vagy azt várjuk, hogy azt majd a siíták oldják meg.
Summa summárum: ha annyira zavar a jelenség, javaslom a következő ünnepen repülj oda, és akadályozd meg.

múvemáccsó 2010.04.16. 09:01:58

a hozzászólások 99,99% megacsúsztatások hada + szövegértelmezés nuku.

atompyka 2010.04.16. 09:07:29

@peca1000: @agyvihar:
Ha magát a kultúrát nem is, a törvényeket mindenképp tartsák be, még turistaként is, pláne, ha betelepültek. Senki nem kötelezte rá őket, hogy odaköltözzenek, ha nem tetszik, szabad hazamenni...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.16. 09:09:23

@pucros: igazad van tökmindegy...
akkor gyereket mészárolni is tökmindegy, hiszen amúgy meghalnának, különösen, ha előtné őket a kamion, nemde...?

még egy kiegészítés, bár látszik, hogy nem értesz hozzá:
azokat az állatokat, amiket lemészárolnak és megesznek (vagy kidobnak), azokat általában növényekkel etetik... szal kertet ásni a húsevéshez is kell, csak sokkal többet...

bgp 2010.04.16. 09:14:56

@br: Európában is volt ilyen?

Zahara 2010.04.16. 09:17:17

@atompyka: Ebben teljesen egyetértek. Szerintem sem kell hagyni, hogy a gyerekek véresre verjék magukat, sőt megkockéztatom, hogy a felnőttekkel meg ki kell fizettetni az egészségügyi ellátésuk költségét (angliában a lakciimmel rendelkezőknek ez ingyenes). Azt is megkockáztatom, bár nem tudom biztosan, hogy az iszlámban ez az önsanyargatás túlkapásnak számiit (akár gyerek, askár felnőtt teszi) ezért is tilos, nem csak azért, mert egészségre ártalmas.
De amikor elkezdenek olyanokkal jönni, hogy például ne viseljek kendőt, akkor szerintem teljesen jogosan vagyok kiakadva, mert én a kendőmmel az égvilágon senkinek nem ártok.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.16. 09:19:16

de eléggé elkanyarodtunk, engem az érdekelne, hogy nektek, szintén szenvedélybetegeknek milyen megoldási javaslataitok lennének erre

hogyan lehetne visszaszorítani a gyermek-(és állat)kínzást?

tiltsuk be az össze vallást (és a húsevést), és mészároljunk le mindenkit, aki meg meri szegni a törvényt? a szebb jövő reményében? vagy mi?

Gest anyó férje 2010.04.16. 09:31:27

@ribizlifozelek:
Ezek féltudományos babonák és mítoszok, az Evidence Based Medicine nem támasztja alá, hogy a körülmetélésnek végső összesítésben bármi előnye lenne.

Persze igaz hogy akinek levágták a fitymáját annak már nem lesz fitymaszűkülete vagy karcinómája, mint ahogy az is igaz, hogy ha levágják az egész fütyijét akkor számtalan további gondtól szabadul meg az életében.

Az AIDS -el viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Egyrészt a körülmetélés hajlamosít a homoszexualitásra, mivel durva mechanikai ingerekre következik be a kielégülés a finomabb érzékelőkkel ellátott bőrdarabka eltávolítása miatt. Másrészt a homoszexualitás elősegíti az AIDS terjedését, tehát összességében semmi haszon nincs a beavatozáson.

gyz 2010.04.16. 09:36:23

egyszerű eset:

Törvény tiltja a gyerekkínzást Angliában? Igen. akkor el kell járni ezek ellen, leszarva, hogy mit pampognak. Ha nem tetszik, lehet pakolni, és hazamenni. Ja, hogy ott nincs meló, meg sokszor elnyomóbb az amúgy muszlim diktatúra? Így jártak.

Tiltja a törvény a zsidóknak vagy muszlimoknak a körülmetélést? Nem. Akkor csinálhatják.

Van ennek az egésznek a leghalványabb köze a wmiki- meg iGe-félék agymenéséhez, a háborúkhoz a Közel-Keleten, az állattenyésztéshez és a vallások betiltásához stb? Az égvilágon semmi, úgyhogy szóra sem érdemes.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.16. 12:16:18

@gyz: Előtted is ott a lehetőség, hogy megcáfold az Általános Istent, ha annyira jónak érzed magad logikából. 1 millió forint üti a markodat, ha meg tudod tenni:

istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1

vàndor 2012.02.19. 10:11:03

@dr. gramercy:

Es ez a àllitolagos gyermekkinzas mennyire nyilvànul meg bennuk negativan?

vàndor 2012.02.19. 10:18:46

"Arról még természetesen nem készült felmérés, hogy milyen kórós lelki jelenségek, pszichológiai betegségek lépnek fel későbbi életük folyamán a megkínzott gyerekeknél. "
Vàlaszom, semmilyent!
Ugyan az torténik veluk mint amikor a szunitàk birkàt vàgnak és a gyerekek sokesetben végignézik vagy màr igen koràn elsajàtitjàk a nyak elvàgàsàt.Az életkioltàsa a megsebzés természetessé vàlik isteni àldozàsként a mélyen vallàsosok szàmàra.Ez késobb megmutatkozik az idegenellenes harcaikban is. Hidegvérrel megteszik. Persze koztuk sem mindenki fanatikus ebben sem.Részben neveltetés kérdése is.

vàndor 2012.02.20. 11:45:29

A legutobbi hozzàszolàsom utàn még sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon. Tudni kell hogy a sitàknàl azért alakult ki ez a szokàs mert valamikor ok olték meg Mohamed proféta sogoràt és egy vagy két unokàjàt. Ez egyfajta vezeklés a részukrol hasonloan mint a régi idokben egyes egyhàzi személyeknél volt ismeretes az onostorozàs mint egy mély bunbànat vagy vezeklési forma. Csak hogy a sitàk kolektivan végzik el mindezeket. Persze nem vesz mindenki részt benne csak a mélyebben vallàsosak.

Visszatérve @dr gramercy koràbbi megjegyzésére miszerint gyermek kinzàs az amikor husvét utàn vagy télapo utàn nem valjàk be a gyereknek hogy isten nem létezik.Ezen is sokat gondolkodtam hiszen engemet nem neveltek vallàsosnak de a keresztényi unnepeket mindig megtartottuk.Még is mérsékelten hivo lettem.Gyerek koromtol felnotté vàllàsomig elmondhatom hogy az életemben nem az okozott nagykizàsokat hogy az isten létezik-e vagy sem, ha nem az a felismerés hogy nem valottàk màr be gyerek koromban hogy az életunk soha egy kalapaszart sem fog érni bàrmennyit fogunk tenni érte mikozben rozsaszin barbit és szives macikat nyomkodtak a kezembe!Viszont a hitben késobb is megmutattàk hogy bàr az élet viharos a szeretet adàsa és kapàsa elviselhetobbé teszi az életunket.Aztàn mindig jol éreztem magamat azon emberek tàrsasàgàban akik tudtak hinni a szeretetben még ebben a kutya vilàgban is.
süti beállítások módosítása